zondag 8 mei 2011

Wilde breisels

Ik heb ze gezien! Echte wilde breisels! Al vaak gelezen over wild breien, er foto's van gezien. Ik vind het een grappig concept. En waarom zouden we ook niet wild haken? Maar nog nooit had ik iets in het echt gezien. Tot donderdag. Onverwacht kregen we de kans om een dagje zonder kinderen op stap te zijn. En in plaats van de 'praktische' dingen, zoals winkels bezoeken waar onze kinderen liever niet komen, of klussen, besloten we te gaan wandelen. En daar, in de graslanden tussen Gouda en Woerden, op het Oukoopse dijkje... een breisel! In het wild!


en nog een
en nog een, allemaal verschillende.
Ik werd er helemaal blij van! Zo'n scharrig katoenen lapje om een hek maakt mij vrolijk! Gewoon om er nu eens een in het echt te zien. Het is alsof ze roepen: Hallo, heb je mij al gezien? Het maakt nieuwsgierig. Wie heeft deze gemaakt? Zijn er nog meer? Is het een spoor? Het is een I was here, maar wie is die I? Ik heb de neiging om er een lapje naast te breien, als teken van herkenning; I was here too! Nu begrijp ik hoe graffiti werkt. Je tag achterlaten. Vraagt om reactie. Maar wee de bruut die het breilapje durft te verwijderen...

En nu ik het over breien heb... ik heb voor het eerst sinds jaaaaaaaaaaaren gebreid! Ik had nooit gedacht dat ik het ooit nog zou doen. Ik vind breien veel minder leuk dan haken, ik kan alleen rechtbreien dus ik had al besloten dat ik het bij haken ging houden... Totdat ik in de wolwinkel kwam voor nieuwe katoen. Daar hingen van die leuke sjaals. Ik dacht dat je die alleen kon breien, dus helaas. Of anders met afgaans haken of zoiets??? Jammer, niet voor mij dus. Totdat ik de verkoopster uitleg hoorde geven; iedereen kan het, zelfs meiden van 8. Je hoeft alleen maar recht te breien, 7 steken heen en 7 steken terug. Dat moet ik ook kunnen! Die uitdaging neem ik aan! Dus, twee bollen Katia Tul gekocht. De eerste steken gingen wat moeizaam. Even op youtube gekeken hoe het ook al weer moest. En voor het afhechten was youtube ook weer handig. En voilà, eindelijk een sjaal voor mijn moeder! Donderdag kon ik hem geven, dus nu mag tie op het www. Geen wild breisel, maar ik ben er wel wild van. 


3 opmerkingen:

 1. Wow, that looks totally amazing!

  Bimbi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je sjaal prachtig en je zal best een blije moeder hebben .

  http://dneese.blogspot.com/
  Op dit blog zie je een van de eerste maaksters van het wild breien , ze heeft al heel war bomen en palen van haar maaksels voorzien , grrl+dog

  Pas heb ik nog foto's gezien van een kunstenares die de scheuren in de straten van Parijs voorziet van kleurrijk werk , ik mag zoiets wel .

  Lieve groet van ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Merci!