zondag 27 maart 2011

La vie du Lis - Het leven van een Lelie


Je lis
tu lis
le lis qui 
vit
fleurit
et flétrit

Voor onze trouwdag kregen we een supermooie megabos bloemen. Uitbundig wit en groen. Juichend zonder kleuren. Prachtig! Lisianthus (eustoma, mijn lievelingsbloem), eucalyptus, witte bloesemtakken en: lelies! Eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet wat ik van lelies vind. Ze kunnen monsterlijk zijn. Vooral de geel/oranje met bruine vlekken vind ik echt lelijk. Die passen niet bij mij. Maar deze witte... Ze zitten nog in knop, barstend van belofte. Eenmaal open verspreiden ze hun heerlijke geur, die al snel te zwaar is. Rouwbloemen? Symbool van vrede? Moet je die stamper en meeldraden eens zien. Wie bedenkt zoiets? 
Liggend op de grond, de lens van mijn fototoestel als een neus ìn de bloem, heb ik mij verwonderd over hoe mooi hij in elkaar zit. Hoe krachtig en tegelijk fragiel de puurwitte bladen zijn. En zelfs uitgebloeid boeit de bloem... kantachtig geworden, nerven zichtbaar. Klaar met leven. Uitgejuicht, voltooid. Het leven van een lelie. 
Ik lees
jij leest
de lelie die
leeft
bloeit
en verwelkt

1 opmerking:

  1. Witte lelies ik zag ze nog staan vandaag... dat is echt mijn lievelingsbloem! Ik heb ze niet gekocht omdat ik nog prachtige takken op mijn eettafel heb staan... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Merci!