woensdag 9 februari 2011

Grappige dag

Vandaag was een grappige dag. Zo'n dag dat er allerlei dingen anders lopen dan verwacht. Ik kan daar heel gefrustreerd van raken, maar vandaag moest ik erom grinniken. Wat voorbeelden:
* ik loop met Noortje naar het winkelcentrum. Achterop mijn fiets een enorm pakket dat gepost moet worden. Intussen loopt ons dappere katje Titus met ons mee. Hij ruikt het voorjaar en wil (!) naar buiten. Zijn oren staan op scherp, staart beweegt. Spannend! Hij sprint van de ene geparkeerde auto naar de andere, neemt een shortcut door een tuin zodat hij opeens voor ons loopt. Bij het fietspad blijft hij keurig staan om te kijken of er niks aankomt. We steken de ene na de andere straat over en hij blijft maar achter ons aanlopen. Af en toe klagelijk miauwend, 'ik durf niet verder', maar dan roept Noortje hem 'om ik wil dat hij met ons meegaat'. Wanneer zou hij stoppen? Zo ver is hij nog nooit geweest! Domme kat! 100 meter van de winkels zie ik een mooi plaatje voor me, leuk voor op m'n blog: ons zwarte katje op de stoep, zon op z'n vacht, oranje neonletters C1000 op de achtergrond. Ik pak mijn mobiel om een foto te maken. Mobiel?? Sh*t, die ligt nog thuis... en mijn portemonnee dus ook! Domme mama!
* ik dacht dat het vandaag de hele dag zou regenen (schijnt de zon!)
* dus had ik gepland om samen met Matthijs zijn kamer eens uit te mesten, te beginnen met de vloer. 'Je kan er niet eens meer lopen'. 'Mam, daar hoef je ook niet te lopen. Ik zie ook wel dat er stofvlokken liggen, maar daar kan ik best tegen'. Ik leg uit dat beestjes ook van stofvlokken houden, maar dat lijkt geen indruk te maken. Weet je wat, we gaan onszelf belonen. Als we alle moetwerkjes gedaan hebben, gaan we 's middags lekker film kijken en chips eten. Met zo'n vooruitzicht wil hij wel opruimen.
 Ziehier de situatie VOOR:
* belt een vriendin die thuis zit te koukleumen (nieuwe verwarmingsketel wordt geplaatst) of ze bij mij mag opwarmen. Tuurlijk. En laat zij nou juist heeeeel goed zijn in opruimen... Terwijl Matthijs en ik niesend legoblokjes van stofvlokken onderscheiden, maakt zij met de twee meisjes Noortjes kamer schoon, sorteert en passant haar speelgoed zodat daar ook weer meer vloer te zien is. Thanks!!

En ziehier het resultaat in Matthijs z'n kamer.
En ik grinnik om het grote pakket dat maar weer in de gang staat. Dat komt morgen wel. En morgen gaat het regenen. Toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achterlaat! Merci!