vrijdag 28 januari 2011

KettingMijn gehaakte ketting is klaar! Na de cascadesjaal met supernaald 9 was dit wel priegelen. Ik vond het bijna niet leuk meer (hou ook niet van borduren, veel te klein). Maar uiteindelijk ben ik best trots op het resultaat.
Haken is net als een taal leren; van nadoen tot zelf zinnen maken. Begon ik op een zondagmiddag in december met m'n laptop naast me (filmpjes kijken op youtube, hoe moest dat haken ook al weer?), al gauw vond ik Nederlandse beschrijvingen van patronen. En met een haakboek waar alle mogelijke steken in staan kwam ik een heel eind. Nu ben ik weer een stapje verder: het patroon van deze ketting heb ik op de website coatscrafts.co.uk gevonden, in het Engels dus. Een summiere beschrijving en verder een getekend patroon. Ik moest dus tekencodes leren! Maar ik vond deze ketting zo mooi, die uitdaging wilde ik wel aangaan.
Vervolgens naar een kralenwinkel om bijpassende kralen te zoeken (smullen!).

Eerst alle 6 bloemen gehaakt en geblockt (vastspelden en natspuiten, laten drogen).
Daarna de kralen op de draad geregen voordat ik verder ging haken
Na afloop heel veel losse draadjes wegwerken (humpf). Eigenlijk hoort er nog een tweede ketting met meer bloemen bij.
Nu heb ik zin in weer iets groots, gedachteloos haken. Hoewel, dit resultaat smaakt toch naar meer!

3 opmerkingen:

 1. Nogmaals een prachtige ketting!
  En wauw marleen je hebt de gave tot schrijven!
  Ik word een trouwe volger!
  (je staat al bij mij in de gevolgde blogs)
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. euhm, vraagje....ik vind hem echt wel heel mooi en het lukt mij ook om zo'n bloem te haken......mag ik er meer maken en zo'n ketting voor mezelf maken?
  gr Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou, ik had net bedacht dat ik er een webshopje mee ging beginnen, dan kon je er een bij mij kopen... Nee hoor, gekheid. Dat patroon is toch ook gewoon openbaar. Ben vandaag nog in de kralenwinkel geweest voor mijn volgende ketting (met delftsblauwe kralen). Veel priegelplezier (haaknaald 2)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Merci!