dinsdag 25 oktober 2011

Vage volgers

Ook zo nieuwsgierig wie je blog leest? Ik vind het fascinerend om te zien dat uit de meest exotische landen mensen mijn blog weten te vinden. Nou ja, weten te vinden... ik heb het vermoeden dat de meesten per ongeluk bij mij terecht komen. Het is heel grappig om te zien welke zoekwoorden ze gebruikt hebben ('stamper bloem' en 'moeder dochter'). Daar kan je mee spelen. Voeg een paar labels of foto's toe en kijk wie je vindt.
Al een tijdje zie ik in mijn statistieken twee 'trouwe' volgers. Bij verkeersbronnen, 'verwijzingssites' staan elke dag deze websites: risingtaste.com en gothise.com. Ken jij ze? Ik had al een paar keer gekeken wat dat nou voor sites waren. Risingtaste lijkt op een een soort Chinese Wehkamp. Hoe kan mijn website daaraan gelinkt zijn? Toch nog maar eens gegoogled, flink doorgeklikt.
Let op: het zijn 'ghost followers'. Nep volgers dus. Die hopen dat je zo nieuwsgierig bent dat je terug gaat kijken op hun site (eh, ja, dat heb ik dus ook gedaan). En elke keer dat jij terugkijkt, krijgen zij geld. Zo simpel is dat. Dus let op: vage volgers die jou elke dag volgen maar nooit een bericht achterlaten kunnen zo maar van die geldwolven zijn. Klik vooral niet verder door op hun sites.
En nog wat: vage websites die eindigen op .ly kunnen pornosites zijn.
Bij vage volgers past een vage foto. Door mijn zoon gemaakt op de achterbank van de auto. Vakantie gezien door de ogen van een kind. De blauwe Franse lucht door een zonneschermpje.
Een vage foto. Maar zonder foto wordt je blog minder gelezen... Ik houd mijn stats in de gaten!

1 opmerking:

  1. Leuk om te lezen, ik zie bij mij in de statistieken ook van die vage volgers. Vanuit mijn ooghoek in de gaten houden maar niet gaan kijken dus ;-)
    groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Merci!